Cultura si invatamant

  1. CULTURĂ

 

Comuna Poiana Ilvei deţine căminul cultural nou din centrul comunei, inaugurat în anul 2007, fiind considerat de artiştii şi oficialităţile judeţului care i-au trecut pragul drept cel mai frumos cămin cultural de pe Valea Ilvei, fiind dotat cu aparatură modernă. Ca să păstrăm tradiţia, portul popular, precum şi obiceiurile specifice acestei zone s-au confecţionat costume tradiţionale pentru ansamblul de dansuri „POIENIŢA”, ansamblu care reprezintă cu mândrie comuna şi obiceiurile noastre la festivaluri şi concursuri.

De asemenea şi vechiul cămin cultural din comună urmează să intre anul acesta în reabilitare.

 

 

  1. ÎNVĂŢĂMÂNT

 

În comuna Poiana Ilvei există Şcoala Gimnazială „Sever Pop” unde frecventează cursurile copiii din clasele I-VIII, precum şi grădiniţa. Şcoala este reabilitată beneficiind de  dotări de ultimă generaţie: încălzire centrală, apă curentă, sală de sport şi un frumos teren de minifotbal. Mai există şi  Şcoala Generală Nr. 1 Tunel în care funcţionează   grădiniţa din „cătun”.

În incinta Şcolii Gimnaziale „Sever Pop” se află şi biblioteca comunală dotată cu cărţi din toate domeniile, reprezentând un real interes atât pentru copii cât şi pentru adulţi.

Skip to content